“Stent” gibi meyve: Damarları genişletiyor, kan akışını düzeltiyor…


Ackee, özellikle Jamaika mutfağında çok önemli bir yeri olan ve hem meyve hem de sebze gibi tüketilebilen egzotik bir tropikal meyvedir.
Bilimsel adı Blighia sapida olan bu bitki, sabun ağacıgiller (Sapindaceae) familyasındandır.
Ülkemizde çok da bilinmeyen bu meyve, dolaşım sistemi hastalıklarına iyi gelmesi ile adını duyuruyor.
Olgun haliyle tüketildiğinde insan sağlığı için bulunmaz bir nimet olan ackee, içi açılmadan yendiğinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bu nedenle tüketmeden önce bilgi sahibi olunmalı ve bilinçli olarak yenmesi gerekiyor.
ACKEE MEYVESİ FAYDALARI
Ackee meyvesi, oleik asit adı verilen sağlıklı yağlar içerir. Bu yağlar, kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olabilir. Bu da kalp ve damar sağlığını destekler.
Ackee, doğal yağlar içerdiği için vücuda enerji sağlar. Bu yüzden genellikle kahvaltılarda tercih edilir.
Az miktarda demir ve bitkisel protein içerir. Bu maddeler, kan sağlığı ve kas gelişimi açısından önemlidir.
Lif içeriği sayesinde sindirim sistemine katkı sağlayabilir ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Ackee meyvesi yalnızca tamamen olgunlaştığında ve kendiliğinden açıldığında tüketilmelidir. Sadece sarı etli kısmı yenir, çekirdekler ve zarlar atılmalıdır.
Yağmur Uçar
Editor
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”